Hyväntoivonpuisto

Helsingin kaupunki
Hyväntoivonpuisto

Hyväntoivonpuisto, Jätkäsaari (Länsisatama)

Hyväntoivonpuiston pohjoisosa; Välimerenkadun teräksinen ristikkosilta Rokkiporkkana, teräsbetonirakenteiset taidetukimuurit, niihin liittyvät luonnonkiviportaat ja teräsbetonirakenteiset koirapuiston aidan tukimuurit, yleis- ja rakennussuunnittelu.

  • Taidetukimuurit; 14 kpl, teräsbetonitunkoisia, paikalla valettuja, kallionvaraisia tai paalutettuja kulmatukimuureja, jotka verhoiltu mustilla, hiotuilla ja pesubetonipintaisilla teräsbetonielementeillä. Elementit muodostavat tukimuurin pintaan kolmion ja monikulmion mutoisia kaltevia pintoja.
  • Taidetukimuureihin liittyvät portaat; 9 kpl, teräsbetonirunkoisia, paikalla valettuja ja kiviverhoiltuja, maanvaraisia tai porapaalujen varaan perustettuja
  • Koirapuiston ja päiväkotipiha Jaalan tukimuurit; kaarevat, paikalla valetut teräsbetonirakenteiset kulmatukimuurit muodostavat ympyränmuotoiset koirapuiston ja päiväkodin pihan.
  • Taidetukimuureihin liittyvät sähkölämmitteiset portaat; 9 kpl, teräsbetonirunkoisia, paikalla valettuja ja kiviverhoiltuja, maanvaraisia tai porapaalujen varaan perustettuja
  • Rokkiporkkana, S1 Välimerenkadun kevyen liikenteen silta; Teräksinen ristikkosilta, betonikantinen. Jm= 42 m, Hl= 3,6+2,6 m, Kokonaispituus= 44 m. Silta tukeutuu molemmista päistään taidetukimuurirakenteisiin.

Hankkeen rakennussuunnitelma on laadittu tietomallina ja  rakennustyö toteutettu pilottikohteena tietomallia käyttäen.