Ponvia valittu suunnittelemaan kiinteää tieyhteyttä Hailuotoon

15.03.2022

Väylävirasto on valinnut Hailuodon kiinteän maantieyhteyden allianssikumppaniksi Hailuodon GAP -ryhmittymän, jossa rakentajaosapuolena toimii GRK Infra Oyj ja suunnittelijaosapuolina Ponvian kanssa Plaana Oy ja AFRY.

 

Nykyisen lauttayhteyden korvaava, noin 8,4 kilometriä pitkä maantieyhteys rakennetaan Oulun Riutunkarin ja Hailuodon Huikun välille ja se sisältää pengertieosuuden lisäksi kaksi noin 750 metrin pituista siltaa. Kiinteä yhteys parantaa Hailuodon saavutettavuutta ja sujuvoittaa merkittävästi henkilö- ja tavaraliikennettä. Hankkeen kustannusarvio on 96 miljoonaa euroa.

 

- Todella hienoa tulla valituksi paikallisesti ja valtakunnallisesti merkittävään hankkeeseen, jossa pääsemme hyödyntämään vahvaa siltasuunnitteluosaamistamme. Lähdemme innolla viemään hanketta eteenpäin yhdessä kumppaniemme kanssa, sanoo Ponvian toimitusjohtaja Tuomo Järvenpää.

 

Hanke käynnistyy kehitysvaiheella arviolta maaliskuun lopulla. Kehitysvaiheessa laaditaan rakennussuunnitelma ja valmistellaan hankkeen toteutusta. Väylävirasto tekee kehitysvaiheen päätteeksi erillisen päätöksen hankkeen toteutusvaiheesta. Toteutusvaiheeseen voidaan siirtyä, kun hanketta koskeva vesilupapäätös on saanut lainvoiman. Varsinaiset kiinteän yhteyden rakentamistyöt voidaan käynnistää aikaisintaan keväällä 2023 ja tieyhteys voisi valmistua aikaisintaan loppuvuodesta 2025.

 

Kumppanuuteen perustuvassa allianssimallissa hankkeen eri osapuolet muodostavat yhteisen projektiorganisaation. Allianssissa kaikkiin kysymyksiin haetaan yksimielinen päätös eri osapuolten kesken. Myös riskit ja hyödyt jaetaan kaikkien osapuolten kesken ennalta sovitussa suhteessa.

 

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Tuomo Järvenpää, 050 338 6540

 

Hanke verkossa:

vayla.fi/hailuoto

twitter.com/Hailuotokiintea

 

< Takaisin uutisarkistoon