Vihantasalmen silta

Tielaitos
Vihantasalmen silta, puusilta (1997-1999)

Vihantasalmen puusilta

Vihantasalmen puusilta valtatiellä 5 on tiettävästi maailman suurin valtatiellä oleva puusilta.

Silta on perusidealtaan perinteisiin tukeutuva, mutta mittasuhteiltaan erittäin vaativa. Etäisyys vedenpinnasta sillan korkeimpaan huippuun on n. 31 m. Jännemitat ovat kaksinkertaisia Suomen pisimpiin tähänastisiin tieliikenteen puusiltoihin verrattuna.
 
Kolmessa keskimmäisessä aukossa on pääkannattimina puurakentamisen perinteitä kunnioittavat, mutta nykyteknologialla valmistettavat, liimapuiset riippuansaskannattimet.
 
Ansaiden pääpalkkeina on liimapuupalkkipari, joka toimii betoni-liimapuuliittorakenteena teräsbetonisen kansilaatan kanssa. Liimapuupalkin korkeus on 1350 mm ja leveys 265 mm. Päädiagonaalit muodostuvat kahdesta suorasta liimapuupalkista (990 x 265 mm2), joiden välistä riippuvat teräksiset vetotangot. Liimapuupalkit on yhdistetty toisiinsa säänkestävällä vanerilla. Tällöin sauva toimii yhdistettynä rakenteena sivusuunnassa nurjahdusta vastaan. Vanerilevyt kiinnitettiin liimapuihin naulaamalla. Päädiagonaalien poikkileikkauksen ulkomitat ovat 1000 x 1100 m2. Välidiagonaalit muodostuvat myös kahdesta liimapuusta ja niitä yhdistävistä vanerilevyistä, jotka oli liimattu yhteen jo tehtaalla. Välidiagonaalien poikkileikkauksen mitat ovat 630 x 670 mm2.
 
Kansilaatan yläpuoliset liimapuusauvat on rakenteellisesti suojattu ultraviolettisäteilyä ja kosteusrasituksia vastaan liimapuisella verhouksella.
 
Ajoradan teräsbetoninen kansilaatta on tuettu kahdella sekundäärisellä ja pituussuuntaisella betoni-liimapuu-liittopalkilla. Palkit on tuettu poikkisuunnassa liimapuun, betonin ja teräksen yhdistelmäristikoilla, joissa terästä ovat alapaarre ja diagonaalit, liimapuuta vertikaalit ja betonia yläpaarre.
 
Reunajänteet tehtiin betoni-liimapuu-liittopalkeista, joissa teräsbetoninen kansilaatta on puusta. Tällöin se on jalankulkijoiden kannalta miellyttävä ja sopii hyvin puusillan ilmeeseen.
 
Puuosat ovat kreosootti- tai suolapainekyllästettyjä ja punaruskeiksi pintakäsiteltyjä. Teräsosat ovat kuumasinkittyjä.

Tekniset tiedot:

  • Silta on tyypiltään kolmessa keskimmäisessä aukossa liimapuinen riippuansassilta ja reuna-aukoissa puu-betoni- liittopalkkisilta.
  • Sillan tukivälit ovat 21 + 42 + 42 + 42 + 21 = 168 m
  • Sillan ajoradan leveys on 11,0 m ja kevyen liikenteen väylän leveys 3,0m
  • Sillan kokonaispituus on 182 m
  • Alikulkukorkeus on 4,0 metriä HW:stä mitattuna